Khairulrijal Sri Gading

Tagline : Malaysia Today / Malaysia Terkini / Utusan / Berita Hari Ini

(updated) Isu doa Nik Aziz : bukan Hak Nik Aziz menentukan ia makbul, apa nak kecoh?

Posted by Emg Trading & Services on 1 December, 2009

  • Apabila segala mufti dan alim ulama bergegas mengeluarkan kenyataan tentang isu doa Nik Aziz, penulis sedikit musykil?

  • Berdoa adalah hak mukmin, menerima doa adalah hak Allah. Mengapa nak kecoh sangat? Manusia mempunyai hak untuk berdoa dan berserah, dan Allah Maha Adil menentukan apa yang layak untuk hambaNya.

  • Apabila segala mufti dan ulama mengeluarkan kenyataan, penulis seolah-olah musykil? optimis betul dengan doa TG Nik Aziz seolah-olahnya ‘pasti‘ makbul. Beberapa pihak mendesak (di sini), kononnya perlu untuk mintak maaf? nak buat apa minta maaf?
  • Ada pula orang mempersoalkan akhlaq orang yang berdoa, katanya tiada akhlaq? bukannya dia pergi merampas hak orang? merampas harta orang? dsbnya, dia cuma berdoa..apa yg didoakan itu terpulanglah kepada dia. Sepatutnya, orang yang merampas ‘hak’ orang lain lah (apatah lagi merampas hak seluruh rakyat Kelantan, 2.1 juta orang) lagi tidak berakhlaq!
  • Memang serabut media hari ini, kecoh asal ada isu..tak kira relevan atau tidak.. Berkaitan dengan isu ini, ada seorang pemforum di (www.topix.com) ada menyimpulkan, katanya “Siapa di sini nak doakan kebaikan kepada perompak atau penyamun yang mengambil hak dia. Saya akan doakan dia supaya berlaku di rumah mereka.!Boleh jadi betul apa yang dia dicakap..
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: