Khairulrijal Sri Gading

Tagline : Malaysia Today / Malaysia Terkini / Utusan / Berita Hari Ini

(GEMPAR) Isu kalimah Allah : Ada bukti parti tertentu guna sebar fitnah

Posted by Emg Trading & Services on 13 January, 2010

Berikut adalah tulisan sebuah blog yang memaparkan fitnah dan tuduhan yang boleh mencetuskan huru-hara serta ketegangan agama. Ia jelas dilihat sebagai fitnah yang berat dan amat merbahaya kepada ketenteraman negara ini.

Turut dipaparkan gambar pimpinan PAS, Khalid Samad sedang mengengam salib kononnya membuktikan PAS sebagai gerakan ‘halus’ memurtadkan orang Islam di Malaysia. Tinjauan penulis juga mendapati kebanyakan arkitel yang dipaparkan bloggers ini sarat dengan tuduhan liar dan ia tidak sepatutnya dilakukan oleh seorang muslim.

Oleh yang demikian, para para blogger disaran lebih berhati-hati dalam mengulas isu kalimah Allah.

Rujuk artikel dibawah.

PAS DAN GERAKAN HALUS MEMURTADKAN UMAT ISLAM

Posted by MUTIARA MELAYU PULAU PINANG

Mengapa Kristian di Malaysia bersungguh2 mahukan nama Allah disebut sebagai tuhan mereka. Dan mengapa mereka beriya-ia sebelum ini mencetak dan mengedar Injil didalam bahasa Melayu. Tidak lain dan tidak bukan untuk menyesatkan Bangsa Melayu Islam. Berapa ramaikah dikalangan bangsa asing diMalaysia (Cina, India, Kadazan, Sikh dll) yg benar2 faham sepenuhnya Injil berbahasa Melayu sedangkan matematik dan sains mereka terang-terangan menentang penggunaannya dalam bahasa Melayu.Kenapa khalid bangsat wal laknatullah memperjuangan hal ini. Pertama kerana nak undi bagi dirinya dan kedua khalid dikenalpasti sebagai agen misionaris kristian di dalam memurtadkan umat Islam. Percaya atau tidak terpulang kepada anda semua.Khalid bukan budak sekolah agama. khalid adalah bapa sekular moden yang berpaksikan bible.
Calvary Convention Centre (CCC) itulah namanya Gereja yang sedang dibina di Bukit Jalil sekarang ini. Kompleks gereja setinggi 6 tingkat ini dibina di kawasan seluas 600,000 kaki persegi. Dibina oleh Nam Fatt Construction Sdn. Bhd, lengkap dengan pelbagai fasiliti dan dewan auditorium yang boleh memuatkan 5,000 orang. Jika ada sesiapa yang perasan pada papan tanda pembinaan gereja ini ditulis “Adanya Harapan”, “There Is Hope”. Harapan baru untuk menjadikan Malaysia ini lebih baik? Jika siap nanti, CCC bakal menjadi gereja yang terbesar di Asia. Patutlah ada usaha dari pihak-pihak tertentu untuk menggunakan nama Allah SWT dalam Herald Catholic. Rupa-rupanya ianya adalah sebahagian daripada persediaan umat missionary tersirat CCC ini.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: